Menu
Zamknij

Kaszka owsiana pełnoziarnista od 5 miesiąca 250g MNIAM - BIO

Kaszki i kleiki

Opis

Kaszka owsiana pełnoziarnista od 5 miesiąca organiczna

Skład: mąka owsiana pełnoziarnista*, witamina B1.
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Masa netto: 250g

Pochodzenie: Austria

Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna - 1669 kJ / 395 kcal
tłuszcz - 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,3 g
węglowodany - 69,1 g
w tym cukry - 1,2 g
błonnik - 6,3 g
białko - 11,5 g
sól - 0,03 g
tiamina (witamina B1) - 1100 ug

Zawartość soli wynika tylko z obecności naturalnie występującego sodu.

Certyfikacja: AT-BIO-501 Rolnictwo UE

wyprodukowane dla: Eko-Wital Sp.z o.o., ul.Annopol 3, 03-236 Warszawa, PL-EKO-01

dane dodatkowe:
Bez dodatku soli. Bez dodatku cukru. Nie posiada mleka.
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla niemowląt i dla niepokaźnych dzieci. Zgodnie z przepisami prawa nie posiada żadnych substancji konserwujących, barwników i wzmacniaczy smaku.
Ten produkt jest asygnowany do uzupełnienia diety, której podstawą jest mleko kobiece lub modyfikowane. Karmienie piersią jest najlepsze dla dziecka.
Zgodnie z obowiązującym schematem żywienia niemowląt, niezależnie od sposobu karmienia, kaszki glutenowe wprowadza się w 5-6 miesiącu życia dziecka. Na początek w niewielkich ilościach, w ramach oswajania organizmu dziecka z glutenem np. 1 płaską łyżkę dziennie.
Jeśli dziecko dobrze toleruje gluten, to po miesiącu, dwóch możesz podać pełną porcję kaszki.

Sposób przygotowania do spożycia:
1. Do 200 ml ciepłego mleka następnego albo krowiego w temperaturze 40-50 stopni C
2. Dodaj 3 płaskie łyżki stołowe (20 g) kaszki. Przepis można modyfikować zależnie od preferencji dziecka.
3. Sprawdź temperaturę posiłku przed podaniem.
Nie podawaj ponownie resztek posiłku.

Data niewielkiej trwałości: nie krótsza aniżeli 3 miesiące

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.